FL 00.jpg

Paarden & diensten

01

HENGSTEN TER DEKKING

02

VERKOOPPAARDEN

03

AANKOOPBEGELEIDING

04

BEGRAZING

05

JONGE PAARDEN OPLEIDING

2020-02-07 12.59.10.jpg

Hengsten

Ter dekking vanaf voorjaar 2022:

* Næđingur frá Loar - NL2015100033

Een zoon van Djákni frá Flagbjarnarholti IS200718160 x  Næla van 't Ilperveld NL2010200118 een zeer beleefde hengst. Wordt momenteel gereden door Demi Brummel en deze combinatie heeft echt de WAUW-factoor. Næđingur is een bijzonder elastische, atletische jongeman met een enorme will-to-please. Hij is zeer beleefd in de omgang en een plaatje om te zien. 

Hij is röntgonologisch goedgekeurd voor de fokkerij screening voor het NSIJP en ook het sperma onderzoek gaf een zeer gezond beeld van zijn vruchtbaarheid. 

* Atlas frá Loar - NL2017100073

Deze grote jongeman is een zoon van top-vererver Glotti frá Sveinatungu IS2002136610 x Nattrós van 't Ilperveld NL2012200091. Hij laat zich zien als een fijn paard om mee te werken. In de basis enorm stabiel met eveneens een zeer grote will-to-please. 

Hij heeft zeer ruime gangen waar hij alle gangen laat zien. Elke keer werken met hem is een genieten als fokker. Trots op onze fokkerij. Atlas is in Utrecht geweest voor zijn vruchtbaarheid onderzoek en dat beeld was uitermate goed. 

We kijken uit naar zijn eerste nakomelingen in het voorjaar van 2022!

AH2I6698.jpg

Foto: Patty van der Kaaij

Verkoop paarden

Ben je op zoek naar een eigen paard? Wellicht heb ik (of weet ik in mijn netwerk) een geschikt paard staan die op zoek is naar een eigen mens! ) Op dit moment in de verkoop: Þyrnir fra Flagbjarnarholt (klik voor info)

En om de juiste match te vinden gaan we eerst uitzoeken welk paard bij jouw wensen, bij jouw karakter, bij jouw uitdagingen past. 

Inzicht in wie jij bent als ruiter is daarbij de key om zo tot een mooie combinatie te kunnen komen.

IMG_3275 2.HEIC

Aankoop begeleiding

IMG_3497.jpg

Ben jij op zoek naar je eigen paard maar vind je het lastig om het juiste paard te vinden?

 

Dan is een aankoop begeleiding traject mogelijk een uitkomst. Samen gaan we eerst inventariseren welk paard aan jouw wensen voldoet, welk paard past bij jouw als mens en dan gaan we samen op zoek. Ik kijk mee vanuit mijn ervaring als gedragstrainer voor mens en paard en als holistisch energetisch therapeut welk type paard bij jou past.

 

Ik zoek mee in mijn netwerk en online naar paarden die bij deze vraag passen en ga ook met je mee op locatie om een paard te ontmoeten, indien wenselijk. 

Stuur mij een berichtje over de mogelijkheden om een traject te volgen. 

FL 27 a.jpg

Begrazing

Merrie en hengsten begrazing

Ik huur al jaren het land van de buurman voor de opfok/begrazing van onze jonge IJslandse paarden.

Er is een merrie- en een hengsten/ruinengroep die samengesteld zijn in de leeftijd van 1 tot 4 jaar met een volwassen oppas erbij. Deze oppas is een heuse opvoeder in de kudde. 

Het is zo belangrijk dat jonge paarden leren hoe het leven in een kudde is. Dit is de basis voor een communicatief gezond paard. 

Paarden communiceren middels lichaamstaal en in een kudde leer je zo de taal steeds beter. Je leert wat het is om te winnen maar ook om te verliezen. Dat hoort immers bij opvoeding, waar liggen de grenzen en welke plek heeft het paard in de kudde, wat is zijn of haar taak?

Voor meer info over begrazing mogelijkheden via deze link.

FL 25.jpg

Jonge Paarden Opleiden

Een van de dingen die ik ontzettend graag doe is het opleiden van jonge paarden. Vanaf de allereerste lesjes in het halstermak worden tot ze klaar zijn om als rijpaard hun carrière te vervolgen.

DEZE BASIS IS ZO BELANGRIJK!

Door vanuit rust en respect te leren wat er van je gevraagd wordt als paard leer je vertrouwen. En geen paard is daarin hetzelfde, net als ieder mens uniek is is ook het paard uniek. 

Leren vanuit rust en respect naar vertrouwen geeft fijne stabiele rijpaarden die vertrouwen hebben in hun ruiter, in de omgang. Die mogen leren wat wij vragen. Onze communicatie leren kennen, verbaal en non-verbaal.

Omgekeerd ook is het fijn wanneer de ruiter snapt wat het paard aangeeft in zijn eigen taal.

Al deze essentiële kennis neem ik mee in de opleiding van het jonge paard.

Regelmatig krijg ik de vraag; ik zou zelf als eigenaar betrokken willen worden in dit proces. Is dit mogelijk?

Zeker is dit mogelijk! Jij bent uiteindelijk degene die met jouw paard aan de slag wilt!

Binnen het opleiden van jonge paarden maak ik daar een combinatie in. Ik neem de eigenaar mee in het proces om zo al jullie band te versterken ook op dit vlak. Eerst mag het paard de kennis vergaren, daarna gaan we het samen met jou doen.

Vind je het leuk om zelf deel te nemen, en ben je redelijk flexibel in je tijd om afspraken te maken dan is dat een van de opties in het laten opleiden van je jonge paard.

Uiteraard is het ook mogelijk je jonge paard hier te laten opleiden waarbij je zelf niet actief hoeft deel te nemen. 

Het opleiden doe ik uitsluitend op eigen terrein hier bij Fra Loar.

Heb je interesse? Stuur mij een berichtje via het contact formulier.