top of page
FL 01.jpg

Training&Lessen bij Frá Loar

1

PRIVELES
Communicatie met paard
Angtige ruiters
Longeerles
Grondwerkles
Loswerkles

2

TRAININGEN
Persoonlijke trajecten
Trailerlaadtraining
Gedragstraining
Jonge paardenopleiding 
Zadelmak
Communicatie & Obstakel

 

3

DIENSTEN
Reiki
Masterson Method (io)
Horse Speak (io)
Aankoopbegeleiding
Onstpanningstechnieken
Bachbloesem 
Essentiele olien 


 

4

PERSOONLIJKE 
trajecten
Heart 2 Heart traject
Holistische behandeling
rijtechnisch
gedrag

IMG_3664 2.HEIC

Prive Lessen

Vind je het leuk om te leren door te ervaren? 

Sta je open om te leren voelen welke inwerking jouw lijf heeft op je paard of andersom, welke invloed jouw paard heeft op hoe jij op je paard zit?

Wil je (verder) leren hoe je in balans kunt rijden waardoor je paard jou kan dragen op een fysiek zo correct mogelijke manier?

Wil je hulp bij rijtechnische vragen waar je tegenaan loopt?

Wil je gewoon zo goed mogelijk op je paard rijden, ongeacht of je nu in het bos wilt rijden of wedstrijd wilt rijden?

Ben je mogelijk angstig, en vind je het lastig om in overgave te kunnen rijden?

Angst of mis-communicatie kan een enorme belemmering vormen in jouw plezier met je paard. 

Wil je aan het vertrouwen en echte krachtige verbinding werken tussen jullie als combinatie? 

Ik help je graag!

Ik combineer in mijn lessen mijn kennis als gedragstrainer, als energetisch holistisch therapeut, als bodyworker voor paard en mens om jou verder te helpen samen met je paard. Ik geef les hier op eigen locatie maar kom op verzoek ook op locatie les geven.
 

 

Drop by drop is the water pot filled. Likewise, the wise man, gathering it little by little, fills himself with good. Buddha

Longeerles

Longeren is zoveel meer dan je paard in een cirkel om je heen laten lopen!

Het biedt een mooie kans om naast je paard ook je lichaamstaal te laten spreken, je bewust te zijn van wat je in je lichaams-energie tegen je paard zegt. 

Naast het stuk lichaamstaal wat je gebruikt tijdens longeerwerk, is er natuurlijk de manier van longeren. Wat is je doel in je longeerwerk? Waar kun je je paard verder helpen in zijn elasticiteit en souplesse? Welke oefeningen kun je inzetten om tot betere balans te komen?

En hoe leuk is het dat je leert om de hele rijbak te kunnen gebruiken in plaats van alleen een cirkel!

Je kunt een longeerles boeken via het contact formulier.

Horse Speak 
Wil jij de taal van je paard leren? 
klik hier voor link

Grondwerkles & Communicatie

Wat leer je zoal door met je paard grondwerkles te volgen? Grondwerk is de basis voor het werken met je paard. Middels grondwerk creëer je begrip en duidelijkheid wat uiteindelijk resulteert in meer vertrouwen bij het paard. Ze leren bijvoorbeeld naast het wijken voor druk ook onze lichaamstaal te begrijpen.

Ik werk vanuit de natuurlijke paardentaal - lichaamstaal in de communicatie. Zo creëren we vertrouwen en begrip voor datgene wat we vragen. Tijdens de grondwerkles word je je steeds meer bewust over de afspraken die er bestaan tussen jou en je paard.  De meeste paarden willen graag met ons communiceren, en heldere communicatie  brengt ook veiligheid en rust voor paard (en ruiter).

Middels leidwerk maar ook door los met je paard te werken, kijk ik mee naar jullie communicatie en geef ik je tools om de communicatie te verfijnen.

(voor alle paardenrassen toegankelijk)

 

2Moons Breukelenhof Jonge Paarden Opvoed

Gedrags
training

2Moons Breukelenhof Jonge Paarden Opvoed

Gedragstraining met paarden is een specialisme van mij.

Mijn basis is de methode 2Moons en deze heb ik aangevuld met communicatie met het paard via de natuurlijke paardentaal. Daarnaast werk ik energetisch via Reiki en zet ook stress release technieken in om spanning af te kunnen laten vloeien en verbinding te maken met het paard.

Hartverbinding maken en het geven van een stem/het verstaan van hun taal, het werken vanuit intuïtie is waar mijn kracht ligt.

Ik werk zowel op eigen erf als op locatie met trainingen die gerelateerd zijn aan gedrag. Denk hierbij aan paarden die angst hebben voor vliegenspray, voor het afspuiten met water, die nooit kunnen stilstaan bij het opstappen of bij de hoefsmid, paarden die staken, steigeren, of de trailer niet in willen. Bang zijn of verzet vertonen bij situaties die maken dat het lastig is om juist die dingen te doen die je met je paard wil doen! Je paard niet rustig kunnen opzadelen of dat het scheren van je paard onmogelijk is. Bang voor tractoren of brommers, geluid in het algemeen. Het zijn maar enkele voorbeelden van wat onder gedrag valt. Het kan zijn dat je paard een traumatische ervaring heeft opgedaan, fysiek pijn heeft gehad en daardoor bij voorbaat al in verzet komt. Kortom er zijn vele situaties waarbij ik paard en eigenaar bij  kan helpen in het oplossen van deze soms uitdagende issues.

Gedragstraining is voor alle paardenrassen te boeken! 

IMG_0026.JPG

Van stress naar rust

2Moons Breukelenhof Jonge Paarden Opvoeden 2018-261.jpg

Je wil graag met je paard op pad! YES!

Gewoon om leuke dingen samen te ondernemen!

Je traint hard voor een wedstrijd of je wilt een fijne bosrit gaan maken met die vriendin waarvoor je eerst een stukje met de trailer op pad moet. Stel je wilt graag samen met je pony op kamp, of naar les.  Wat nou als je paard echt NIET de trailer of vrachtwagen op wil lopen? Of niet eens in de buurt wil komen van de trailer! Of super veel stress krijgt in de trailer of de vrachtwagen wil en er hoe dan ook UIT probeert te komen! Of gewoon stokstijf blijft staan voor de klep.

Maar ook..stel dat je paard is ziek en vervoerd moet worden naar de kliniek..

Wanneer trailerladen stress brengt door welke reden dan ook; een eerdere vervelende ervaring , een ongeluk, angst, boosheid. Kortom er kan van alles zijn.

 

Gelukkig kunnen we hier verandering in brengen!!! Want TRAILERLADEN  IN VERTROUWEN KUN JE (WEER) LEREN! 

Hoe fijn is het dan voor jezelf maar ook voor je paard om daar tijd en aandacht aan te geven middels training. Een investering die zoveel moois brengt in verbinding met je paard, in vertrouwen. Zodat je zonder stress weer op pad kunt!

Ook geef ik training in trailerladen met jonge paarden! Want een goed begin is het halve werk!

IMG_9250.HEIC

Trailerlaadtraining

THE NEXT BIG THING

Training bij Frá Loar is

WERKEN VANUIT WELZIJN

VOOR MENS & PAARD

bottom of page